• 21 april 2018
  • 20:15
  • De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

'Vruger waar alles bitter' (theater)

'Vruger waar alles bitter' (theater)

Maas, Van Gorp & Snijders met Brabants theater

'Vruger waar alles bitter' in multiculturele accommodatie De Serenade Liempde

In Peelland steeds volle bak en een dankbaar publiek. Meestal in de meer intieme theaters, waar de fijnproevers van de podiumkunsten zich ophouden. Daar voelen Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders zich thuis; daar komen ze tot hun recht met 'Vruger waar alles bitter', hun verrassende theatervoorstelling in het Brabants.

De drie mannen uit Someren en Asten - jonge senioren - strijken zaterdag 21 april om 20.15 uur neer in multiculturele accommodatie De Serenade, Oude Dijk 117 in Liempde. Het driemanschap brengt er onder de noemer 'Brabants literair entertainment' een mix van eigen - en een kleine beetje andermans - werk.

'Vruger waar alles bitter' is geen typetjescabaret en heeft niets van doen met ouderwets sentiment. De drie heren - die een paar jaar geleden de kar trokken bij Mistero, Brabantse Volksopera - zijn vooral zichzelf. Dit keer geen grootschalige voorstelling, rebelse volksmuziek en indrukwekkende decors, maar verfijnde bellettrie in een bescheiden setting.

De verhalen van Toon zijn beeldend, de liederen van Hans poëtisch en de gedichten van Piet ondeugend. Die kwalificaties zijn niet helemaal volledig en soms uitwisselbaar. Sommige teksten schuren of zijn confronterend.

Een vroege bezoeker schreef: 'Het programma is net 'n zak tumtum waar je met je ogen dicht een snoepje uit mag halen: welk kleurtje en vormpje komt er nu weer uit? En daarna mag je nog 'n snoepje pakken. En nog 'ns. De traktatie houdt maar aan'. Samenvattend: een avondje ontspannen genieten met drie 'echte Brabantse Mannen'.

Kaarten à € 12,50 per stuk (inclusief een consumptie) zijn per mail te bestellen met vermelding van naam, adres én aantal kaarten via: info@deserenade.nl, een briefje in de brievenbus van Kerkstraat 16 in Liempde of een telefoontje naar 06 53253616.

 

Meer informatie
Marcel Baijens
06 53253616
info@deserenade.nl