• 19 februari 2023
  • 10:30
  • Café 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Ons moeder zeej nog doe dè nou nie, mèr….

Jan van Lau van Jan van Lientjes

Ja, zo zou Liempdenaar Jan van den Biggelaar een halve eeuw geleden best genoemd hebben kunnen worden. Niet te verwarren met die andere familie van den Biggelaar, die van “Van Cisse.”

Deze oud-stukadoor wordt sinds een dik jaar alom geroemd om zijn spontane optredens als volkszanger Jan Biggel. Een van zijn bekendste liedjes is ”Ons moeder zeej nog doe dè nou nie.” Daarmee zet hij menige feestzaal – waar ook in Nederland – op zijn kop.

De titel van dat lied wordt ook het thema voor de komende Kolderzitting in Café het Wapen van Liempde op zondagochtend 19 februari vanaf half elf.

Jan Biggel zingt over  drie zaken die hij volgens zijn moeder beter niet had kunnen doen, maar hij deed het toch, want “het is leuk om iets fout te doen!”

Wie wordt/werd  er niet eens gewaarschuwd om eventuele domme gevolgen te voorkomen, maar ging daarentegen toch zijn of haar eigen gang. Dat geldt heus niet alleen voor moeders. Evengoed voor anderen onderling en dat komt voor in allerlei andere situaties.

Ja, een gewaarschuwd man geldt voor twee. Het spreekwoord spreekt duidelijk over “mannen”, maar hoe zit het dan met vrouwen, zou je je af kunnen vragen.

Inderdaad over domme dingen doen zal het op zondagochtend 19 februari tijdens de 32- ste Kolderzitting georganiseerd door Op naor d’Honderd hopelijk gaan. Je weet immers maar nooit.