• 26 april 2019
  • 20:00 - 23:00
  • De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Paul Childers' The now is all we have tour

Paul Childers' The now is all we have tour

De uit Nashville afkomstige Paul Childers is “leading” in een nieuwe stroming van gitaristen uit Amerika. Deze pas 24 jarige singer/songwriter blent zijn virtuoze gitaarspel met duidelijke bluesy invloeden van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix fijnloos in zijn aanstekelijke pop-liedjes met veel R&B, Jazz en Soul invloeden.

In 2017 kwam zijn debuutalbum “Naked Poetry” binnen op #27 op de Amerikaanse Billboard top 200. Dit resulteerde in diverse uitnodigingen om op prestigieuze podia te spelen zoals de Rock & Roll Hall of Fame en het Songbirds Guitar Museum, waar hij opende voor de ambassadeur van het museum, Vince Gill. Na 2 jaar veel touren in Amerika met zijn eigen band maar ook met artiesten als Vince Gill en Robbert Cray is nu Europa aan de beurt.

Wanneer Childers live optreedt is er een Clark Kent-achtige transformatie van een mild gemanierde heer naar een gitaarslingerende superheld. Opmerkelijk genoeg heeft hij ook het vermogen om een gevoel van intimiteit op het podium te brengen. Deze tour speelt Childers in een power trio bezetting waarin alle nummers een extra bluesy laagje krijgen. De uit Liempde afkomstige Chris Vingerhoets maakt hiervan deel uit.