11 oktober Broodbakdag bij D’n Liempdsen Herd

11 oktober Broodbakdag bij D’n Liempdsen Herd

Op de foto: Frank Bax (l), Stephan van de Meulebrouck (r) (foto: Ruud van Nooijen)

Zondag 11 oktober verzorgen de bakkers van het Liempdse (hobby)bakkersgilde weer een broodbakdag in het authentieke bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. In de houtgestookte oven wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. De broden zijn te koop tijdens de broodbakdagen. Een authentiek gebakken brood kost € 3,00 per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt. 

Zelf bakken?Het is ook mogelijk om met een groep van 4 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl voor meer informatie. 

Coronaproof bakdagIn D’n Liempdsen Herd zijn diverse Coronamaatregelen getroffen. Sinds afgelopen week is hier de mondkapjesplicht aan toegevoegd. Bij binnenkomst en lopen door het gebouw zijn mondkapjes verplicht. Op moment dat je plaatsneemt aan een van de tafels en op afstand zit mag het mondkapje af. Vanwege de Coronamaatregelen kan het bakproces in het bakhuisje nu niet bezichtigd worden. De gebakken broden zijn te koop aan de balie in D’n Liempdsen Herd.