21 december informatieavond aanpassing Kruising Roderweg-Barrierweg

Op donderdag 21 december organiseert SPPiLL in samenwerking met Rolstoelvriendelijk Liempde en de gemeente Boxtel een openbare informatieavond over aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg en de aanleg van een goed begaanbaar voetpad langs de Roderweg.

In april 2017 is het heringerichte centrum van Liempde geopend. Tijdens de voorbereidingen van de herinrichting van het centrum, zijn ook plannen gemaakt voor het aanpassen van de kruising Roderweg-Barrierweg. Op deze manier ontstaat een duidelijke verbinding tussen het heringerichte centrum en D’n Tip. Het doorgaande vrachtverkeer wordt op na de herinrichting ontmoedigd om door het centrum te rijden. 

Rolstoelvriendelijk Liempde

In het afgelopen anderhalf jaar heeft ook het burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde haar plannen ontwikkeld en - ondersteund door 1.500 handtekeningen - voorgelegd aan de gemeente. Met als resultaat dat de gemeenteraad geld heeft gereserveerd voor de uitvoering van het plan van Rolstoelvriendelijk Liempde. Onderdeel van dit plan is eveneens het realiseren van een goed begaanbaar voetpad langs de Roderweg tot aan de Hamsestraat.

Openbare informatieavond 21 december

Rolstoelvriendelijk Liempde, de gemeente Boxtel en SPPiLL hebben de eerste ideeën uitgewerkt voor aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg en de realisatie van een nieuw voetpad langs de Roderweg vanaf de Barrierweg tot aan de Hamsestraat.

De plannen hiervoor worden gepresenteerd en besproken op een openbare informatieavond. Deze wordt gehouden op donderdag 21 december a.s. in D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom.