25.000 extra bomen in de Geelders

In natuurgebied de Geelders tussen Olland en Liempde worden de komende jaren 25.000 bomen geplant. Dat gebeurt in het kader van het project Brabants Goud in Het Groene Woud. De nieuwe bomen komen in het gebied Savendonk. 

De bomen worden geplant door ARK Natuurontwikkeling en Trees voor All. Deze week is het startsein gegeven voor het project.

In 2020/2021 worden in Savendonk ongeveer 25.000 nieuwe bomen geplant. De komende jaren groeien deze jonge bomen uit tot een leembos dat De Geelders versterkt en zorgt voor verbinding van het natuurgebied met het Dommeldal.

De nieuwe bomen worden mogelijk gemaakt door Trees for All, een stichting die zich inzet voor meer bos en natuur in Nederland en het buitenland. Dankzij de donaties van veel bedrijven worden mooie bospercelen in Savendonk hersteld. Ook worden bomen geplant van de Green Friday campagne van Trees for All.

Het gaat om de aanplant van inheemse boomsoorten op voormalig agrarische gronden, die kenmerkend zijn voor leembossen, zoals de haagbeuk, winterlinde, zomerlinde, populier en de fladderiep. De biodiversiteit krijgt hiermee een grote impuls. Dat is goed voor soorten zoals de boomkikker, grauwe klauwier, wilde kat, otter, zwarte ooievaar en zeldzame vlinders als bont dikkopje en kleine ijsvogelvlinder.

Lees verder ... .

Bron: Omroep Meierij.