Aangereden Simba uit Liempde is gespot in Vught

Aangereden Simba uit Liempde is gespot in Vught

Het is een triest verhaal. 10 dagen geleden raakte Simba, de hond van Sylvie en Rogier uit Liempde vermist. Op 4 maart werd Simba op de Lagevoortsebos in Liempde aangereden. Van de schrik is hij weggevlucht. Na 10 dagen is hij nog steeds onvindbaar. Door een groot team van vrijwilligers van Dog Search, de eigenaren, lokale instanties en speurhonden wordt hard gezocht naar Simba.

Vermissing
Op de dag van de vermissing is meteen een zoek- en flyeractie ingezet. Snelle actie was nodig omdat werd gevreesd dat Simba flink gewond kon zijn. Speurhonden vonden de dag erna een spoor, waarop het gebied volledig is uitgekamd. Maar Simba bleef onvindbaar. Extra lastig daarbij is dat Simba erg schuw is.

Simba gezien in Den Bosch en Vught
Op vrijdagavond 5 maart komt een zichtmelding! Iemand heeft Simba vermoedelijk gezien in Den Bosch, bijna 20 km van huis. Al snel volgt nog een andere zichtmelding bij de Vughtse Heide. Het gaat wel degelijk om Simba. Het blijkt dat Simba niet mank loopt. En dat hij een flinke afstand heeft afgelegd. Het zoek- en flyergebied is direct flink uitgebreid: van het buitengebied van Tilburg, Haaren, Helvoirt, tot Den Bosch, Vught en Boxtel. Ook is een onlineflyerteam actief in de omgeving. Zodat de vermissing bij bedrijven, lokale instanties en buurtapps bekend wordt. Ondanks zoeken en flyeren blijft Simba nog onder de radar. Op 7 en 8 maart wordt hij opnieuw gezien in Vught, nu ten zuiden van de N65. Zo snel mogelijk na de zichtmelding zijn de eigenaren met hun andere hond Diesel op zoek gegaan naar Simba. Helaas is hij niet gevonden.

Wie heeft Simba na 8 maart gezien?
Hoewel continue een zoek- en flyerteam actief is en de regio vol hangt met flyers, is Simba nog niet thuis. En dat gunnen we Simba, zijn maatje Diesel en baasjes Sylvie en Rogier zo enorm! Op zondag 14 maart worden opnieuw speurhonden ingezet. Verregende flyers worden vervangen en het zoeken gaat door. Op dit moment is het lastig te zeggen waar Simba precies is. Daarom doen we een beroep op mensen die in de omgeving wonen.

Bellen, niet roepen
Zie je Simba of heb je hem de afgelopen dagen gezien? Bel dan gelijk met een van de nummers op de flyer. Ga hem niet benaderen, roepen of proberen te vangen. Hoe goed bedoeld ook, maar dan vlucht hij weg. De beste hulp is: meteen bellen. Dan weet Dog Search waar hij is. Dog Search is 24u per dag bereikbaar en gaat dan direct de juiste acties voorbereiden. Simba is een Heidelwachtel reu van 2,5 jaar.

Neem contact op als u de hond gezien hebt
06-51522134
06-51853468

Lees verder ... .

Bron: Vught.nieuws.nl.