Acht lintjes in Boxtel: allemaal Lid in de Orde van Oranje Nassau

Van overblijfmoeders tot mantelzorg ondersteuner of vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. Acht mensen in de gemeente Boxtel werden vandaag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In Liempde ...

Jan Nijssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor onder meer zijn werk al bestuurslid van Fanfare Concordia. Vanaf januari 2010 is hij actief als secretaris van het Comité bij de Boeremert in Liempde.

Van 2012 tot 2016 was hij secretaris en bestuurslid van stichting De Serenade. Hij nam deel aan de besluitvorming over zaken als huurders, verhuur, investeringen, beheer en toekomstplannen. ‘Ook na zijn bestuursperiode kan er nog een beroep op de heer Nijssen gedaan worden.’

Jac de Graaf is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn rol als secretaris van Buurtbusvereniging Liempde van 2003 tot 2020. Naast zijn bestuurstaken regelde De Graaf de roosters voor de chauffeurs en organiseerde hij uitjes voor de chauffeurs.

Vanaf 2008 is De Graaf erg actief bij de KBO Liempde. Hij houdt de website up to date, maakt fotoreportages van bijna alle bijeenkomsten van de KBO en verzorgt computercursussen voor senioren. Daarnaast begeleidt hij de wekelijkse fietstocht voor de leden, is hij accordeonist bij het KBO koor en hij is iedere week aanwezig bij de inloopochtend.

Lees verder ... .

Bron: Brabants Dagblad.