Auto Van Oorschot 50 jaar aan Roderweg in Liempde

Auto Van Oorschot 50 jaar aan Roderweg in Liempde

De weg tussen Liempde en Sint-Oedenrode was ternauwernood verhard toen Hein en Tonnie van Oorschot er hun garagebedrijf begonnen. Het is deze week op de kop af vijftig jaar geleden dat het toen nog jonge paar het avontuur aanging. ’n Halve eeuw later staat aan de Roderweg in Liempde een trots en modern familiebedrijf dat wijd en zijd bekend is. Vooral de klanten profiteren komende maand van het jubileum, dankzij voordeelacties aan de pomp, bij apk/onderhoud én in de showroom.

Hein en Tonnie van Oorschot verkochten al benzine toen op elke pomp nog dat mysterieuze opschrift stond: ‘Het kijkglas moet vol zijn’. Ook de oliecrisis en het beruchte ‘Kwartje van Kok’ overleefde het bedrijf, dankzij hard werken, vaak en veel buiten de normale uren.

De dagelijkse leiding is inmiddels al weer bijna 25 jaar in handen van zonen Bart (53) en Jeroen (45). Deze appels vallen niet ver van de boom, want ook zij, hun partners Lian en Sylvia én hun kinderen steken onvermoeibaar de handen uit de mouwen wanneer ‘de garage’ daar om vraagt. Kleinzoon Job heeft inmiddels ook een fulltime werkplek in het bedrijf.


Sociale leven

Van Oorschot aan de Roderweg is uitgegroeid tot een autobedrijf waar de klanten uit Liempde en héél ver daarbuiten terugkomen voor een jonge gebruikte auto, onderhoud en apk, schadereparatie, aankoopadvies en natuurlijk brandstof. Daarnaast runnen de broers een succesvolle neventak in handel en export van auto’s. In de tijd die overblijft doen beide gezinnen nadrukkelijk van zich spreken in het Liempdse sociale leven.


Klanten-acties

Behalve in de familiekring viert ‘Van Oorschotjes’ - zoals Liempde de garage graag noemt - het 50-jarig bestaan met voordeelacties voor de klanten. Tot 1 januari verschijnt er een extra korting op de tankbon, apk en onderhoud gaan gepaard met een gratis winterpakket en wie een auto aanschaft kan rekenen op een half jaar gratis garantie.