Bijdrage Wijkorgaan Liempde voor D’n Liempdsen Herd

Wijkorgaan Liempde heeft november 2020 een bijdrage toegekend aan SPPiLL voor de aanschaf van een stretchtent en een banner voor D’n Liempdsen Herd. Beide middelen zijn bedoeld ter stimulering van de exploitatie van D’n Liempdsen Herd. De stretchtent kan tevens gebruikt worden door andere Liempdse verenigingen en stichtingen.

De bijdrage van het Wijkorgaan Liempde is gecombineerd met de opbrengst van de RaboClubsuppourt-actie van 2019. Hiermee is een enkel gecoat, brandwerend stretchdoek gekocht voor de stretchtent. Vrijwilligers van SPPiLL gaan zelf aan de slag om de houten palen, spanklossen en andere houten onderdelen te maken. De tent heeft een afmeting van 10 x 15 meter en past hiermee precies op het achterterrein van D’n Liempdsen Herd. Dit vergroot de mogelijkheden voor D’n Liempdsen Herd voor het organiseren van buitenactiviteiten. Daarnaast is de stretchtent beschikbaar voor gebruik door andere Liempdse verenigingen en stichtingen. 

Overzicht aanbod
De banner geeft een overzicht van het aanbod van D’n Liempdsen Herd: streekproductenwinkel, VVV-agentschap, verhuur ruimten, arrangementen, binnentuin, etc. De banner krijgt een plaats tegen de zijgevel van D’n Liempdsen Herd. Met de banner worden passanten geprikkeld een kijkje te nemen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd.

Wijkorgaan Liempde
Het Wijkorgaan Liempde is een van de vijf wijkorganen in de gemeente Boxtel. In Liempde wordt het wijkorgaan gevormd door vertegenwoordigers van de negen buurtverenigingen en heeft een onafhankelijke voorzitter. Het wijkorgaan krijgt ieder jaar een vastgesteld budget van de gemeente waaruit zaken worden gefinancierd om de buurten leefbaar te houden. Voorbeelden van projecten die een bijdrage hebben ontvangen zijn: jeu de boules-banen, aanschaf van AED-toestellen, speeltoestellen, ganzenbordvloer kiosk, gratis AED-cursussen, onderhoud Mariagrot, faciliteren van krachtstroomvoorziening Pius X, jubileum wandel driedaagse, etc. Kijk voor meer informatie op www.liempde.info onder Wijkorgaan.