Goede doelen Tourspel Liempde 2017 bekend

Stichting Woudbloem Liempde organiseert dit jaar voor de zesde keer het Tourspel Liempde rondom de Tour de France. In dit spannende spel kun je punten verzamelen met een door jezelf samengestelde wielerploeg. Er zijn met dit spel mooie geldprijzen te winnen, maar met de deelname worden met name Liempdse goede doelen gesteund. De organisatie van het Tourspel Liempde kiest dit jaar voor twee goede doelen: de Jeugdvakantieweek Liempde én ondersteuning van de stichting Papa Giovanni 23 in Liempde.

"Het Tourspel Liempde spant zich ieder jaar in om lokale goede doelen te ondersteunen", vertelt voorzitter Mark van der Laan, "en ook dit jaar is het ons gelukt om weer twee prachtige lokale doelen te kiezen voor ons spel." Dit jaar zijn dat de Jeugdvakantieweek Liempde en de stichting Papa Giovanni 23 uit Liempde.

De voorzitter: "Van Papa Giovanni kregen wij een foldertje onder ogen en het sprak ons aan, dus hebben wij een afspraak gemaakt. Echter, wat wij daar aantroffen was zo hartverwarmend dat de keuze snel gemaakt was." Onder leiding van Diaken Pierpaolo vangt hij met zijn gezin, met twee jonge kinderen, belangeloos permanent tot maximaal 11 ontredderde mensen op in hun huis aan de Oude Rijksweg in Liempde. Zij bieden een warm thuis en een veilige basis aan deze mensen om hun leven weer op orde te krijgen na een vervelende periode. "Als Liempdenaar kende ik de stichting helemaal niet." zegt Mark, "Paolo was erg blij met onze aandacht en hoopt via het Tourspel ook andere Liempdenaren over zijn werk te kunnen informeren." Met de bijdrage van het Tourspel Liempde hoopt Paolo een grote open haard in de gezamenlijke woonkamer te realiseren

De Jeugdvakantieweek is in Liempde inmiddels een begrip. Ieder jaar vermaken bijna 300 basisschool kinderen zich in de laatste week van de zomervakantie met de creatie van hun eigen timmerdorp. Jaarlijks gesteund door tientallen vrijwilligers is dit het grootste knutselfestijn in de wijde omgeving. "Onze eigen kinderen gaan, of gingen, ook altijd met heel veel plezier naar het timmerfestijn" zegt de voorzitter. "Het bestuur had daarom weinig moeite om het eens te worden over dit doel." De Jeugdvakantieweek beleeft dit jaar de 9e editie en maakt zich op voor een groots jubileumjaar in 2018. De bijdrage van het Tourspel zal daarvoor een belangrijke basis vormen.

"Het is ons weer gelukt", glundert Van der Laan. "Niet alleen hebben we twee prachtige doelen, maar ook het bestuur, onze trouwe ambassadeur Koen de Kort en al onze vrijwilligers staan klaar voor een succesvolle zesde editie van het Tourspel Liempde. Laat die Tour maar beginnen!" 

De inschrijfavonden voor het Tourspel Liempde zijn op 29 en 30 juni aanstaande in café De Durpsherberg in Liempde. De prijsuitreiking zal op zondag 23 juli op dezelfde locatie plaatsvinden. De Tour de France begint op 1 juli in Düsseldorf en zal op 23 juli traditioneel eindigen op de Champs‑Elysées in Parijs. 

Voor meer informatie zie: www.tourspelliempde.nl