LIEMPDE ORGANISEERT: SONGFESTIVAL DOUZE POINTS!

Op vrijdag 15 mei organiseert De Serenade in Liempde een groots opgezet songfestival. De organisatie speelt op eigen wijze in op het Eurovisiesongfestival en biedt zangers uit de gemeente Boxtel de gelegenheid om te schitteren met hun live versie van songfestivalnummers door de jaren heen. Een jury gaat de punten toekennen, de winnaar gaat met een mooie prijs naar huis. Talent uit Liempde en omgeving kan zich vanaf nu aanmelden.


Het belooft een feestje te worden in Liempde. ,,De Serenade bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Een mooie gelegenheid om diverse activiteiten voor onze inwoners en omwonenden te organiseren. We zijn inmiddels uitgerust met alle theatervoorzieningen, een songfestival lijkt ons een prachtig evenement”, vertelt penningmeester Bert van Ruremonde. Sinds enkele maanden is Joleen van Rooij als vrijwilliger betrokken bij de planning van evenementen in dit Liempdse sociaal cultureel centrum. ,,De Serenade is een prachtige locatie voor allerlei culturele activiteiten. De inzet van de betrokken vrijwilligers is top.

Tijdens het maken van de planning voor 2020 kwamen we op het idee om een heus songfestival te organiseren. Er is talent genoeg in onze gemeente en wij hebben het enthousiasme en de capaciteit om hier iets moois van te maken”, aldus van Rooij. Tijdens het songfestival is er ruimte voor zo’n twintig deelnemers. ,,Zangers (16+) kunnen zich aanmelden door vóór carnaval een mail te sturen naar liempdssongfestival@gmail.com. Daarbij willen we ook een kort filmpje van de kandidaat ontvangen waarop we kunnen zien en horen dat er live door hen gezongen wordt. Dit mag een willekeurige cover zijn. Uit de aanmeldingen worden 20 talenten gekozen die mee gaan doen aan het songfestival, want het is een serieuze competitie. We hebben er ontzettend veel zin in om er een mooi evenement van te maken”, geeft voorzitter Marcel Baijens aan.


,,De toegang is gratis, wel moet men vooraf reserveren en we verzoeken het publiek om gekleed in kleuren van een songfestivalland naar keuze te komen. Om heel Boxtel te laten meegenieten, zal Omroep Dommelland dit festival live uitzenden. Na afloop kan er volop geswingd worden”, legt van Ruremonde uit.