Lentefeest in D’n Liempdsen Herd zondag 26 mei 2019

Lentefeest in D’n Liempdsen Herd zondag 26 mei 2019

Op zondag 26 mei aanstaande is het feest in D’n Liempdsen Herd. Een aantal projecten van het SPPiLL-project ‘Gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’ is gereed en dat moet gevierd worden. Het erf achter D’n Liempdsen Herd met het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats is klaar en er worden nieuwe wandel- en fietsroutes en een routeapp gepresenteerd. Daarnaast wordt buurtakker D’n Plissert aan de Heuvelstraat feestelijk geopend. Genoeg reden voor een feestelijke dag in en rondom D’n Liempdsen Herd!

Door vele SPPiLL-vrijwilligers is er hard gewerkt aan de realisatie van de verschillende projecten. Al deze projecten worden aan het publiek gepresenteerd op zondag 26 mei, tijdens een feestelijke dag in en rondom Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. In de ochtend staan de nieuwe wandel- en fietsroutes centraal. Tussen 12.30 en 13.30 uur vindt het officiële programma plaats met bijdragen van betrokken vrijwilligers, kapelaan Geoffrey de Jong en wethouder Peter van de Wiel. ’s Middags is het gezellig toeven op het erf van D’n Liempdsen Herd. Met vrolijke muziek van de Willy’s, de geur van versgebakken brood en het geluid van scherpe messen die bollen populierenhout omtoveren tot klompen. Ook buurtakker D’n Plissert kan bezocht worden. Vrijwilligers zorgen op diverse plaatsen voor tekst en uitleg bij de gerealiseerde producten. Neem voor het volledige programma een kijkje op www.liempdsenherd.nl

Klompenmakerswerkplaats en bakhuis achtererf

Het erf achter D’n Liempdsen Herd is gereed en wordt in gebruik genomen. Een jaar lang is er hard gewerkt door een groep vrijwilligers van SPPiLL om het achterterrein klaar te maken. Het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats zijn ingericht en klaar om er brood te bakken en klompen te maken. In het klompenmakershuisje is een expositie van materialen en foto’s van klompenmaker Hannes van Hastenberg en zijn zonen ingericht. De hele middag wordt er brood gebakken en worden er klompen gemaakt.

Buurtakker D’n Plissert

Aan de Heuvelstraat heeft een weiland een metamorfose ondergaan tot buurtakker D’n Plissert. Het perceel is ingericht met vruchtdragende en bijvriendelijke bomen, struiken en planten. De opbrengst van het perceel (vruchten, noten, bloemen e.d.) is beschikbaar voor omwonenden en bezoekers van het perceel.

Nieuwe wandel- en fietsroutes

Er zijn acht nieuwe wandelroutes en vijf nieuwe fietsroutes ontwikkeld, met als startlocatie Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe app gepresenteerd: Routes in Het Groene Woud. Twee wandelroutes kunnen in de ochtend onder begeleiding van Gastvrij Liempde-gidsen gelopen worden. Alle nieuwe wandel- en fietsroutes zijn vanaf deze ochtend als folder verkrijgbaar in D’n Liempdsen Herd en ook via de nieuwe app Routes in Het Groene Woud.