Liempde onthult eigen ganzenbord

Liempde onthult eigen ganzenbord

Na maandenlang schilderen door zeven kunstenaars op de betonnen vloer van de kiosk in Liempde wordt op zondag 8 oktober om 12:00 uur hun meesterwerk onthuld: het Liempdse ganzenbord. Wijkwethouder van Liempde, Peter van de Wiel, zal samen met initiatiefnemer en mede- kunstenaar Leo de Beer het ganzenbord officieel openen en het eerste potje ganzenbord spelen op de kiosk.

Als onderdeel van de projecten van SPPILL is in 2016 de Liempdse kiosk aan het Concordiapark volledig gerenoveerd en in haar oude glorie hersteld. Als kroon op het werk schreef SPPILL een prijsvraag uit voor een idee om iets op de vloer van de kiosk aan te brengen. Leo de Beer uit Liempde won de prijsvraag met het idee om een levensgroot Liempds ganzenbord op de kioskvloer te schilderen.

Samen met zes andere kunstenaars Gerda van Boeckel, Jessica Braken, Carro Lenselink, Falco van der Velden, Jan Verhoeven en Helena Verspeek, heeft Leo maandenlang gewerkt aan het 35m2 grote ganzenbord en al die tijd was de kiosk van Liempde in plastic gepakt zodat er rustig en beschermd tegen de weersomstandigheden geschilderd kon worden.. Op zondag 8 oktober wordt eindelijk het ganzenbord aan de Liempdse gemeenschap en haar bezoekers getoond.

"Het ganzenbord werd eeuwen geleden gebruikt om kinderen de valkuilen van het leven te leren", vertelt Leo. "Het idee is dat families weer de tijd nemen om samen te spelen en te verbinden en nu kan dat met dit ganzenbord in Liempde. Het spel is bedoeld voor jong en oud en ik hoop dat we hiermee iets positiefs aan de gemeenschap hebben bijgedragen. En natuurlijk vooral dat iedereen van het spel kan genieten!”

Het proces van het schilderen van het spel is te zien op Facebook.

Foto: kunstenares Carro Lenselink werkt aan het grote centrale vlak met vele herkenbare Liempdse elementen.