Ook dit jaar weer 300 bomen aangeplant in geboortebos

Op zaterdag 25 november zijn ook dit jaar weer 300 bomen en struiken aangeplant in het geboortebos van de gemeente Boxtel. Natuurwerkgroep Liempde heeft in samenwerking met Stichting ARK namens de gemeente Boxtel wederom de plantdag van het geboortebos in Boxtel georganiseerd. Circa 30 jonge gezinnen waren samen met de wethouders Fred van Nistelrooij en Désiré van Laarhoven aanwezig om de bomen te planten.

Geboortebos

Wethouder Désiré van Laarhoven: “Het geboortebos is een mooie samenwerking tussen de drie organisaties die elk vanuit hun eigen kracht bijdragen aan het geboortebos. De aangeplante bomen symboliseren de groei van onze kleinste inwoners en staan voor Boxtel als groene en duurzame gemeente.” De bomen worden geplant op een perceel aan de Smalvelderstraat in Liempde, dat eigendom is van ARK Rewilding. Het beheer van het geboortebos wordt verzorgd door de Natuurwerkgroep Liempde. Het bos
draagt bij aan het herstel van de waardevolle natte leembossen die kenmerkend zijn voor de streek.

In blijde verwachting? Of denk je aan gezinsuitbreiding?

Dit jaar konden ouders van kinderen die geboren zijn vanaf 1 juli 2022 namens hun kind een boom planten in het bos. De ouders kregen een geboortekaartje van gemeente Boxtel met een oproep om zich aan te melden om een boom te planten voor hun kindje. Volgend jaar planten we wederom bomen aan in het geboortebos. Denk je aan gezinsuitbreiding of ben je al in blijde verwachting? Vergeet je dan niet aan te melden voor volgend jaar. Zo zorgen we er samen voor dat Boxtel kan blijven groeien en bloeien. Stuur hiervoor een bericht naar info@natuurwerkgroepliempde.nl.