Openbare Repetitie Op naor d’Honderd

Openbare Repetitie Op naor d’Honderd

Openbare Repetitie Op naor d’Honderd op zaterdag 6 januari 20.30u in Café het Groene Woud, alias Café Sien Peijn.

Gezien de naam van deze avond zou je kunnen denken dat de muzikanten van Op naor d’Honderd op zoek zijn naar nieuwe collega’s, maar dat klopt niet.

Traditioneel willen zij aan het begin van het nieuwe jaar laten zien en vooral horen wat hun muzikale kwaliteiten zijn op weg naar hun uiteindelijke doel, het eeuwfeest in 2089.

 Dat van zowel Fanfare Concordia als dorpsgenote Mieke van der Velden in 1974 was namelijk zo’n fantastisch festijn dat ze dat zelf ook mee willen maken.

Inmiddels hebben de Liempdse muzikanten nog 65 jaar te gaan. Om daar op een feestelijke manier bij stil te staan zullen ook de collega’s van ‘t Herriemenieke die avond present zijn. Vanaf half negen zullen beide (dweil)orkesten om beurten hun beste “tonen” tonen daar in dat gezellige cafeeke aan het Duits Lijntje.

Op naor d’Honderd werd in 1989 op initiatief van Jan van de Wiel ( De Veur), Jan van der Linden (De Penning) en Gerard Schalkx (D’n Bas-Sik) opgericht. De laatstgenoemde trad in het jubileumjaar 1974 op met bijgaand vaandel als bestuurslid van de fanfare  tijdens de Zittingsavonden.