SIEN D’R OGE in ’t Groene Woud

SIEN D’R OGE in ’t Groene Woud

Ongeveer twee maanden geleden werd op feestelijke wijze herdacht dat de familie Sanders een eeuw lang met Café ’t Groene Woud in Liempde verbonden was.

In 1918 namelijk kwam Janske van der Heijden als dienstmeisje bij de overburen te werken. Dat was in het café van de familie Pijnenburg.

Vandaar dat het café aan het Duits Lijntje in de volksmond dan ook beter bekend staat onder de naam van Café Sien Pèijn..

Janske bestierde sinds die tijd het café met haar man Kees Sanders en nadat die was overleden met zoon Jan. Gevolgd door zoon Adriaan met echtgenote Tonny. In 2016 nam hun zoon Jos het café over samen met echtgenote Miranda.

 

Om het eeuwfeest nog eens over te doen wordt er op vrijdag 23 maart onder de naam van SIEN D’R OGE een soort van interactieve College tour gehouden, waaraan actief kan worden deelgenomen.

Amateurhistoricus Jan van de Sande zal tot twee keer toe Kasterense wetenswaardigheden vertellen. Verder komt oud kruidenier Christ Putmans aan het woord, die zowel als klant als leverancier veel met het café te maken heeft gehad.

 

Tussen de verschillende items door zal troubadour Jan van der Heijden op Kasteren of  het café gespekte teksten vertolken. Samen met de inbreng van al of niet spontaan opkomende herinneringen bij het aanwezige publiek hopen de organisatoren op een paar gezellige bijeenkomsten waarin “zienderogen” meer bekend wordt over het Café aan het Duits Lijntje..

 

Gezien de beperkte ruimte en het feit dat men er geen idee van heeft hoeveel gasten er verwacht kunnen worden, zijn er twee bijeenkomsten gepland. Namelijk een om 14.00 en een 19.00 uur. Jammer genoeg geldt daarvoor ook vol is vol.

Het is dan ook de bedoeling dat geïnteresseerden zich vooraf melden via het Emailadres info@tgroenewoud.nl of telefoonnummer 0411 631291.

 

Meer informatie
Aanmelden
0411 631291
info@tgroenewoud.nl