Stichting Behoud Gemeenschap Liempde stelt budget 2022 voor donaties vast

De Stichting Behoud Gemeenschap Liempde, in de volksmond beter bekend als de parkeergelden Velder maakt bekend dat zij het jaarbudget 2022 dat beschikbaar is voor donaties door het bestuur is vastgesteld op € 6.000,-.


De Stichting Behoud Gemeenschap Liempde is opgericht in 1998 en heeft als doelstelling het verwerven van fondsen ten behoeve van het ondersteunen van activiteiten en verenigingen en stichtingen binnen de gemeenschap Liempde. De stichting exploiteert tijdens evenementen op landgoed Velder de parkeerterreinen aan het Hollands Diep. Met de parkeeropbrengsten worden direct de Liempdse verenigingen die vrijwilligers leveren tijdens het parkeren financieel gesteund. Daarnaast kunnen alle Liempdse organisaties en particulieren donaties van de stichting aanvragen ter ondersteuning van hun activiteiten. Deze aanvragen worden getoetst aan de voorwaarden van de Leidraad.


Vanwege de voortdurende Corona-beperkingen heeft er in 2021 maar één evenement plaatsgevonden op Velder. Het bestuur ziet zich daarom genoodzaakt om het beschikbare donatie-budget voor 2022 te beperken ten opzichte van 2020, tot een bedrag van € 6.000,-. “Gelukkig is de stichting gezond” zegt voorzitter Joep Smits. “Dit kunnen we nog wel even vol houden, maar natuurlijk hopen we dit jaar weer op vol programma en veel gasten op landgoed Velder.”


De stichting nodigt iedereen die een goed voorstel heeft voor behoud van de leefbaarheid in Liempde een aanvraag in te dienen. Voor meer informatie zie: www.stichtingbgl.nl.