Tourspel Liempde 2017 op zoek naar 'goed doel'

Tourspel Liempde start zesde editie met nieuwe organisatie en nieuw goed doel

De Stichting Woudbloem Liempde maakt zich op voor de zesde editie van het Tourspel Liempde rondom de Tour de France. In dit spannende spel, waarin je een eigen wielerploeg kunt samenstellen, zijn mooie geldprijzen te winnen. Met deelname ondersteun je meteen een lokaal goed doel. De nieuwe organisatie van het Tourspel Liempde is op zoek naar een goed doel voor dit jaar.

In 2012 was de eerste editie van het Tourspel Liempde en dit jaar maakt het Tourspel op een aantal fronten een nieuwe start. Initiatiefnemers van 2012, Willy van Zuijlen en Bert Habraken, hebben begin dit jaar hun taken binnen de organisatie van het Tourspel Liempde neergelegd. "Tijd voor de jongere generatie", zegt vertrekkend voorzitter Van Zuijlen. "Gelukkig hebben we met Jeroen van Wijlick en Celes van Zuijlen inmiddels een goede aanvulling gevonden voor de twee resterende organisatoren." Ook John Steenbakkers, organisator sinds 2013, neemt dit jaar afscheid. Enthousiaste Liempdenaren die graag een steentje willen bijdragen aan de organisatie van het Tourspel blijven echter van harte welkom.

Ook voor deze editie is het Tourspel Liempde weer op zoek naar een lokaal goed doel. Vorig jaar werden de generatietuin in Liempde en de JAS (Jongeren Actief Sportief), een lokale sport- en hobbyclub voor basisschoolkinderen, ieder met € 1.250,- ondersteund. Voor het goede doel van 2017 is er nog ruimte voor suggesties. De organisatie van het Tourspel Liempde roept personen of organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op om zich aan te melden voor het goede doel 2017. Voorwaarde is dat het te steunen doel verbondenheid heeft met de Liempdse gemeenschap.

Suggesties voor het goede doel 2017 kunnen voor 8 maart 2017 worden gestuurd naar info@tourspelliempde.nl.

Ook de Tourspel ambassadeur van het eerste uur én Liempdenaar Koen de Kort maakt dit seizoen een nieuwe start. Koen vertrok aan het eind van vorig seizoen naar de TREK/SEGAFREDO ploeg en is daar inmiddels herenigd met zijn voormalig ploeggenoot John Degenkolb, die met Koen als lead-out recent zijn eerste sprintzege voor TREK pakte in Dubai. Zoals het zich laat aanzien zal Koen dit jaar weer 'gewoon' de Tour de France gaan rijden, inmiddels zijn zesde. Dat is ook goed nieuws voor het Extra Tourspel, dat vorig jaar op het laatste moment moest worden omgezet, omdat Koen door de ploegleiding niet geselecteerd werd voor de Tour.