Tourspel Liempde haalt € 3.500,- op voor WensAmbulance Brabant

Tourspel Liempde haalt € 3.500,- op voor WensAmbulance Brabant

Foto: Sjan Habraken reikt de cheque uit aan Mariëlle van Oorschot van WensAmbulance Brabant. Links Tourspel voorzitter Mark van der Laan

Op zondagavond 20 september om 20:30 uur begon de live-stream van de prijsuitreiking van het Tourspel Liempde op een vrijwel leeg achterterras van de Durpsherberg in Liempde. Normaal gesproken wordt de prijsuitreiking in een volgepakt café gehouden, maar door de Corona-maatregelen heeft de organisatie, in overleg met kastelein Ton van Alphen, besloten om geen onnodige risico’s te nemen en de prijsuitreiking live via internet uit te zenden. Wel aanwezig waren twee vertegenwoordigers van WensAmbulance Brabant die een record-cheque van € 3.500,- in ontvangst mochten nemen.

Dat een live-uitzending via internet toch iets anders is dan een podiumoptreden bleek al snel toen bij aanvang van de stream het geluid weigerde. Met een vertraging van enkele minuten kon het euvel worden verholpen en kon de prijsuitreiking van start gaan. De organisatie maakte de 38 winnaars van een geldprijs bekend. De winnaar van de hoofdprijs was Toon de Jong uit Oirschot, gevolgd door Robert Schelle op de tweede plaats en Lian van Oorschot als derde. Toon wint niet alleen de hoofdprijs, maar mag zich ook een jaar lang de gele trui drager van het Tourspel Liempde noemen. Traditioneel verdient de top 3 van het Tourspel de gele, groene en bolletjes trui. Deze truien worden op een later moment persoonlijk bij de 3 winnaars omgehangen.
Na het uitreiken van de geldprijzen was het tijd voor de loterij waarmee een prachtige fiets kon worden gewonnen. De sterren waren Toon de Jong zondagavond bijzonder gunstig gezind, want Mariëlle van Oorschot van WensAmbulance Brabant trok zijn naam uit de bak met 216 deelnemers. Toon kan dus bij het afhalen van zijn prijs in de gele trui op de fiets terug naar Oirschot.

Het sluitstuk van de avond was een eerbetoon aan Bert Habraken, mede-initiatiefnemer van het Tourspel Liempde. Vlak voor zijn overlijden vorig jaar heeft Bert gebruik mogen maken van de WensAmbulance en tijdens zijn begrafenis heeft hij in plaats van bloemen een donatie voor deze vrijwilligersorganisatie gevraagd. Ter nagedachtenis aan Bert koos de organisatie dit jaar voor de WensAmbulance Brabant als goede doel van het Tourspel. Uit naam van Bert overhandigde zijn vrouw Sjan een record-cheque van € 3.500,- aan Mariëlle van Oorschot en Barry van Brakel van WensAmbulance Brabant. Daarmee kunnen minstens 10 mensen gratis hun laatste wens in vervulling laten gaan.

Tourspel voorzitter Mark van der Laan is in zijn nopjes: “Begin van het jaar was het nog maar de vraag of er überhaupt een Tour de France zou komen, en nu dit resultaat. Geweldig! Deze is voor Bert.” “Hoe het volgend jaar gaat moeten we afwachten”, vervolgt hij, “maar ik hoop toch weer voor een volle kroeg in plaats van een camera te staan.”

Mensen die een goed doel willen aanmelden voor de editie van 2021 kunnen zich aanmelden via info@tourspelliempde.nl.