Wandelroutes

wandelen in Liempde

 

 • Rondje Pontje (6 km)

  Wandeltocht van 6 a 7 km grotendeels door het buurtschap Kasteren in Liempde. Gezien het wisselend wegdek helaasniet geschikt voor kinderwagens, rollators, rolstoelen e.d.

  Download Rondje Pontje (6 km) (PDF)

 • Dommelbeemden (10 km)

  Wandeling vanuit het Brabantse dorp Liempde in een mooi en gaaf deel van het Dommeldal met weidse uitzichten. De Dommel is een traagstromende laaglandbeek. Door het geringe reliëf is de stroomsnelheid lager dan een halve meter per seconde. De meeste zijbeken zijn inmiddels rechtgetrokken, maar een groot deel van de Dommel kronkelt er nog lustig op los. Tussen de buurtschappen Kasteren en Olland bestaat het beekdal uit beemden of natte wei- en hooilanden, die dichtbij het water liggen en uit bolle akkers die wat verder van de beek af op de hogere gronden liggen. Brabants Landschap verbouwt ecologisch graan op deze akkers, waar patrijs, geelgors en kwartel broeden. U ziet onderweg populieren en knotwilgen, oude afgesneden rivierarmen en verruigde beemden met grote grazers. Fraaie langgevelboerderijen en kapelletjes maken de afwisseling compleet.

  Download Dommelbeemden (10 km) (PDF)

 • Dommelroute

  Mooie wandeling, veel langs en over de rivier den Dommel. Van Liempde richting Gemonde, st. Michielsgestel en via Boxtel weer terug naar Liempde.

  Download Dommelroute (PDF)

 • Dorpswandeling Liempde (3 km)

  Maak op plezierige wijze kennis met oude en beschermde dorpsgezichten (omgeving Raadhuisplein en omgeving Tooseplein) en met nieuwere dorpsgezichten, met enkele van de vele markante punten in Liempde.

  Download Dorpswandeling Liempde (3 km) (PDF)

 • Langeloop (11,5 km)

 • Liempde - Olland - Kasteren - Liempde

 • Liempde - Velder - Liempde (13,5 km)

  Mooie wandeling vanuit Liempde, door landgoed Velder naar De Schutskuil en via het mooie bospad weer terug over landgoed Velder naar Liempde.

  Download Liempde - Velder - Liempde (13,5 km) (PDF)

 • Vleesbroek